Στιγμές δράσης στη γη των Δελφών

Οδηγός | Δράση

Τόπος ευλογημένος από τη φύση, οι Δελφοί προσφέρουν πολλές και ιδιαίτερες ευκαιρίες απόλαυσης στιγμών δράσης για κάθε επίπεδο. Ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, τα βουνά, η θάλασσα, τα βράχια, η γη και ο αέρας του τόπου μας σας προσφέρονται απλόχερα για να τα χαρείτε με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο και πάντα με γνώση, ασφάλεια, σωστή προετοιμασία και σε δεδομένες περιπτώσεις με τη συνοδεία έμπειρου οδηγού-οργανωτή. Σπορ του χιονιού, ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, Nordic, ποδηλασία δρόμου και βουνού, κολύμβηση, parapente, ιστιοπλοΐα, κανό-καγιάκ, αγώνες ανωμάλου δρόμου, αυτοκίνηση και 4Χ4 είναι δράσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας και θα σας φέρουν πιο κοντά με την πανέμορφη και μαγευτική φύση της καρδιάς της ελλάδας, στο κέντρο του κόσμου, στη δελφική γη.

Σπορ του βουνού

Οδηγός | Δράση

Με 4 καταπληκτικά βουνά, τα σπορ του βουνού έχουν την τιμητική τους. Κάθε βουνό προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις, διαφορετικές εμπειρίες και ιδιαίτερες απολαύσεις. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας για οργανωμένη απόλαυση χιονιού.

Η ορειβασία και η αναρρίχηση εδώ είναι από μόνες τους δυνατές εμπειρίες. Όπως και η πεζοπορία σε μικρότερα ή μεγαλύτερα συναρπαστικά μονοπάτια. Το parapente εδώ απογειώνει όλες τις αισθήσεις ενώ το mountain bike σας μεταφέρει εκεί που λίγοι έχουν χαρεί. Το ίδιο θα συμβεί και με το καγιάκ στη γη των Καλλιεών. Από ένα απλό περπάτημα μέχρι μία διαδρομή Nordic σε οροπέδια και δάση, η χαρά της άσκησης και της επαφής με τη φύση απλά συναρπάζει.

Α Κι αν αγαπάτε τα 4Χ4, τα βουνά μας θα φιλοξενήσουν τις συγκλονιστικότερες διαδρομές σας

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Οδηγός | Δράση

Το μεγαλύτερο κέντρο χιονοδρομίας στην Ελλάδα βρίσκεται στη γη των Δελφών. Με 19 πίστες (50μ - 4χλμ για όλα τα επίπεδα), 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και 3 μίνι πίστες αρχαρίων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων, οι φίλοι των σπορ του χιονιού θα ενθουσιαστούν.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή αδρεναλίνη. Το ΧΚΠ διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει λειτουργία του.

Λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet & εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες και στη θέση «Κελάρια 1750» κατάστημα συντήρησης για σκι & snowboard. Το ΧΚΠ εξασφαλίζει σε όλους τους χιονοδρόμους και επισκέπτες ιατρική κάλυψη.

http://www.parnassos-ski.gr/

Ορειβασία

Οδηγός | Δράση

Τέσσερα καταπληκτικά βουνά σας προσφέρονται για μοναδικές ορειβατικές εμπειρίες. Κατά γενική ομολογία, τα βουνά της δελφικής γης προσφέρουν από τις δυνατότερες συγκινήσεις στον ελληνικό χώρο. Για την πραγματικά δυνατή απόλαυση των βουνών μας, ιδανικά με μια καλή παρέα, απαιτείται πάντα ένας σωστός εξοπλισμός, προσοχή, ασφάλεια και φυσικά καλή γνώση τόσο των διαδρομών που πρόκειται να γίνουν όσο και του καιρού που επικρατεί σε κάθε εποχή και κατά συνθήκη. Εμείς δεν έχουμε παρά να σας προτείνουμε τις ωραιότερες ορειβατικές διαδρομές των βουνών μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον δραστήριο ΕΟΣ Άμφισσας που είναι πάντα στους κορυφαίους ορειβατικούς συλλόγους της Ελλάδας εδώ και χρόνια.

Γκιώνα

 • Καλοσκοπή – Κάρκανος – Λαζόρεμα – Βαθειά Λάκκα - Πυραμίδα
 • Συκιά – Λαζόρεμα – Βαθειά Λάκκα - Πυραμίδα
 • Καλοσκοπή – Κρύα βρύση – Κριθαρόλακα – Πλατυβούνα - Καταφύγιο
 • Βίνιανη – Φαράγγι Ρεκκάς – Μύλος – Καταφύγιο - Πυραμίδα

Παρνασσός

 • Διεθνές μονοπάτι Ε4 (Αγόριανη – Καλάνια – Κρόκι – Δελφοί) [κίτρινο-μαύρο]
 • Τιθορέα (Βελίτσα) - Λιάκουρα - Γεροντόβραχος - Καταφύγιο Δέφνερ – Αρκουδόρεμα - Καλύβια λιβαδιού - Κορύκειο Άντρο - Παλιοπαναγιά - Κρόκι – Δελφοί [κόκκινο-άσπρο]
 • Άνω Πολύδροσος - Κελάρια 1750 - καταφύγιο Δέφνερ - Σταυρός - Αράχοβα [κίτρινο-άσπρο]
 • Εθνικό μονοπάτι Ε22 (Πολύδροσος - Άνω Πολύδροσος - Κελάρια 1750 - 1950 - Γεροντόβραχος - Τσάρκος - Χάνι Ζεμενού) [κόκκινο]

Βαρδούσια

 • Αθανάσιος Διάκος – Προφήτης Ηλίας - Πιτιμάλικο (Καταφύγιο ΕΟΟΣ) – Καταφύγιο Πεζοπορικού
 • Αθανάσιος Διάκος – Καταφύγιο ΕΟΟΣ – Μέγας Κάμπος – Ασανσέρ – Μουσουνίτσα / Αθ. Διάκος

Αναρρίχηση

Οδηγός | Δράση

Τα μαγευτικά βουνά μας προσφέρουν στους λάτρεις της αναρρίχησης συγκλονιστικούς βράχους και απολαυστικές διαδρομές για κάθε επίπεδο. Τα δύο μεγάλα αναρριχητικά πεδία της Γκιώνας (Πόρτες) και των Βαρδουσίων (Κόρακας, Γιδοβούνι, Σκόρδα, Πυραμίδα κ.α.) και οι περισσότερες από 100 διαδρομές τους, σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε την άγρια ομορφιά των τόπων των Δελφών και να χαρείτε παράλληλα με ασφάλεια, οργανωμένα ή μη, το αγαπημένο σας σπορ. Ο Ορειβατικός Σύλλογος της Άμφισσας είναι πάντα εδώ για να βοηθήσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προθέσεις σας.

http://www.climbdelphi.gr/

Πεζοπορία

Οδηγός | Δράση

Με ένα δίκτυο σύγχρονων & αρχαίων μονοπατιών, η γη των Δελφών σας περιμένει να γεμίσετε τις πεζοπορικές μπαταρίες που κρατάνε την απόλαυση της φύσης στη μνήμη για πάντα. Επιλέξτε τη διαδρομή που σας ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση ή το γεωφυσικό που προτιμάτε. Τα όμορφα δασικά συμπλέγματα των βουνών μας συναντούν σπήλαια, ορόσημα πολιτισμού και παραδοσιακούς οικισμούς που με τη σειρά τους κουβαλούν ιστορία & θρύλους και που στο τέλος θα σας αποκαλύψουν τους λόγους για τους οποίους η δελφική γη επιλέγεται κάθε χρόνο από τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας για ένα ταξείδι-απόδραση μοναδικό στο χρόνο.

Φορέστε τα μποτάκια σας, πάρτε τα μπατόν και το καπέλο σας, νερό, σνακ & αντιανεμικό στο σακίδιο και βιώστε τη μαγεία της πεζοπορίας στην καρδιά της Ελλάδας.

Μονοπάτια - Πεζοπορικές διαδρομές

 • Αρχαίο μονοπάτι Δελφών – Κίρρας ßà
 • Δελφοί – Κρόκι – Δρυμός Παρνασσού – Κορύκειο Άντρο ßà
 • Μονοπάτι Ε4, Δελφοί – Καλάνια – Επτάλοφος – Καλοσκοπή – Αθ. Διάκος (Πολυήμερο) ßà
 • Δελφοί – Πλειστός Ποταμός – Κορυφή Κόχραν / Δεσφίνα ßà
 • Δελφοί – Πλειστός – Χρισσό – Δελφοί ßà
 • Δελφοί – Κρόκι (παρατηρητήριο)
 • Πολύδροσος – Επτάλοφος ßà
 • Πολύδροσος – Κελλάρια ßà
 • Αθανάσιος Διάκος – Μουσουνίτσα ßà
 • Καλοσκοπή – Μνήματα - Πλατυβούνα
 • Βίνιανη – Φαράγγι Ρεκκάς - Καταφύγιο ßà
 • Άμφισσα – Χάρμαινα – Σωτήρω – Κάστρο της Οριάς - Άμφισσα ßà
 • Λιμάνι Γαλαξειδιού – Μύλος – Κεντρί – Λιμάνι ßà
 • Ιτέα – Αγ. Ανάργυροι
 • Αγ. Γεώργιος – Πεδίο «Πόρτες» – Προφήτης Ηλίας
 • Βάργιανη – Γραβιά ßà
 • Βουνιχώρα – Κεδροδάσος

Parapente

Οδηγός | Δράση

Είναι μαγευτικό το σλάλομ στον αέρα πάνω από την ομορφιά των τοπίων της δελφικής γης. Οι εικόνες και η αδρεναλίνη σμίγουν στο κέντρο των αισθήσεων που προκαλεί η επαφή με το αλεξίπτωτο της πλαγιάς και τα αέρινα ρεύματα. Είτε από τη χαραγμένη πίστα απογειώσεων της Αγίας Ευθυμίας είτε από τις γλυκές πλαγιές των Δελφών και του Σταυρού, η απογείωση στο Δελφικό Τοπίο μπορεί να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην Αερολέσχη Φωκίδας & Στερεάς Ελλάδας με τις ανάγκες και τις σκέψεις σας για μία απογειωτική εμπειρία στην καρδιά της Ελλάδας. http://afostel.blogspot.gr/

Mountain bike

Οδηγός | Δράση

Ένα δάσος, μία πλαγιά, μία κορυφογραμμή, ένας δρυμός, ένας λόγγος, ένα οροπέδιο, μπορούν να σας χαρίσουν τις διαδρομές τους και να γίνουν οι ωραιότερες στιγμές δράσης όλες τις εποχές του χρόνου. Από τη θερινή ή τη χειμερινή κατάβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο, τα μονοπάτια και τις δασικές διαδρομές του Εθνικού Δρυμού Πανρανσσού μέχρι τον ελαιώνα της ‘Αμφισσας, τις πλαγιές της Γκιώνας, των Βαρδουσίων και της Οίτης, η γη κάτω από τις ρόδες θα είναι πάντα εκεί για να τη δαμάσετε με επιδεξιότητα και να χαρείτε άλλο ένα αγαπημένο σπορ, εδώ, στην καρδιά της ορεινής διασκέδασης της Ελλάδας.

Nordic Walking

Οδηγός | Δράση

Δεν θα μπορούσατε να χαρείτε καλύτερα την εξάσκηση στο Nordic walking. Τη μέθοδο περπατήματος και περιήγησης με μπαστούνια που από τη Σκανδιναβία έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Με την τεχνική αυτή μπορείτε να γνωρίσετε υπέροχα σημεία της Δελφικής γης όπως τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού, τον μεγάλο ελαιώνα της Άμφισσας, το παραλιακό μέτωπο στο Γαλαξείδι και την Ιτέα, τα παραδοσιακά μας χωριά και τις διαδρομές τους μέσα από πανέμορφα δάση ευεξίας. Τα οφέλη της άσκησης Nordic είναι πολλά και εστιάζονται τόσο στην κυκλοφορία του αίματος και στα αποτελέσματα της αερόβιας άσκησης όσο και σε θέματα μεταβολισμού, ενδυνάμωσης μυϊκών μαζών αλλά και γενικότερης υποβοήθησης του ανθρώπινου σώματος. Πόσο δε μάλλον σε ένα περιβάλλον που η άσκηση μετατρέπεται πια σε εμπειρία ζωής. http://www.nordicwalkingingreece.gr/

Καγιάκ

Οδηγός | Δράση

Δυο εξαιρετικής ομορφιάς και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας διαδρομές καγιάκ φιλοξενούνται στον ποταμό άνω Μόρνο, στη γη των Καλλιεών, στον ρου προς την τεχνητή λίμνη του Μόρνου. Η πρώτη ξεκινά έξω από τη Στρώμη και φτάνει μέχρι τη γέφυρα προς τη Μουσουνίτσα, ενώ από εκεί ξεκινά μία κλασσική διαδρομή μέχρι το Λευκαδίτι, στα όρια της λίμνης. Δυο ιδιαίτερες διαδρομές που πρέπει να μπαίνουν στο ετήσιο πρόγραμμα κάθε καγιάκερ που ζει ή επισκέπτεται την Ελλάδα.

4X4

Οδηγός | Δράση

Για τους λάτρεις της off road περιήγησης, δεν είναι λίγες οι διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε στα υπέροχα βουνά μας. Πέραν των κλασικών οδικών συνδετηρίων δρόμων, μεγάλοι χωματόδρομοι διασχίζουν το σύνολο της δελφικής επικράτειας. Η απόλαυση μίας τέτοιας περιήγησης μπορεί αν γίνει κάθε εποχή του χρόνου, με μία ιδιαίτερη προσοχή όμως κατά τους χειμερινούς μήνες και τους πρώτους μήνες της άνοιξης, όταν το χιόνι στα βουνά μας απαιτεί τη δέουσα προσοχή, ασφάλεια, προετοιμασία και φυσικά γνώση των σχετικών διαδρομών. Η ανταμοιβή σε τέτοιες περιπτώσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σαφέστατα μεγάλη και εγγυημένη.

Σπορ της Θάλασσας

Οδηγός | Δράση

Ο Κρισσαίος Κόλπος είναι ένα ιδιαίτερο θαλάσσιο σημείο του ευρύτερου Κορινθιακού Κόλπου που επιτρέπει πολλές και ιδιαίτερες θαλάσσιες δράσεις. Πότε με νηνεμία και πότε με μαΐστρους, στη θάλασσα ή το κολυμβητήριο της Ιτέας, μπορείτε όλο το χρόνο να χαρείτε ιστιοπλοΐα και ιστιοπλοϊκούς αγώνες, wind surfing, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, kite surfing, κολύμπι, κανό-καγιάκ, water polo. Με προσοχή, γνώση και ασφάλεια, η χαρά των σπορ της θάλασσας μπορεί πράγματι να γεμίσει συγκινήσεις όσους τα επιλέγουν.

Κολυμβητήριο Ιτέας

Οδηγός | Δράση

Το κολυμβητήριο της Ιτέας εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί επίσημους και μη αγώνες από το επίπεδο των μικρών κατηγοριών έως και αγώνες των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης. Αποτελεί ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο για θαλάσσια σπορ μιας που η Ιτέα αποτελεί και την μεγαλύτερη υδάτινη πύλη του Δήμου Δελφών.

Ναυτικοί Όμιλοι

Οδηγός | Δράση

Ναυτικός Όμιλος Ιτέας

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1964 και ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων του υγρού στίβου στην πόλη της Ιτέας. Είναι το μοναδικό σωματείο που καλλιεργεί τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στο νομό Φωκίδας. Τηλ.-Φαξ:2265034144, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξειδίου

Ένας ζωντανός και δραστήριος σύλλογος που εισάγει στον κόσμο της ιστιοπλοΐας με έδρα το γραφικό και όμορφο Γαλαξείδι ενώ παράλληλα διοργανώνει υπεύθυνα και σχετικές αγωνιστικές δράσεις. http://www.naogalaxidiou.gr/gr/

Σπορ της Γης

Οδηγός | Δράση

Μπορεί η γη των Δελφών να χαρακτηρίζεται από μεγάλες υψομετρικές διαφορές, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους λάτρεις των σπορ να χαρούν πολλά από τα ιδιαίτερα φυσικά πεδία που προσφέρονται απλόχερα από τη φύση. Ποδηλασία δρόμου και ορεινή, τζόγκινγκ / τρέξιμο ανωμάλου δρόμου, πεζοπορία, μοτοσικλέτα crosscountry ράλι, Nordic, ποδόσφαιρο, τένις, είναι σπορ που ακολουθούν τόσο πολίτες όσο και επισκέπτες του τόπου μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που επίσημες ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις έγιναν με επιτυχία στις φυσικές και τεχνητές ‘πίστες’ μας λαμβάνοντας θετικότατες κριτικές για το πόσο όμορφα παντρεύεται στον τόπο αυτό το μεγαλειώδες του τοπίου με τη λαχτάρα για δράση και αδρεναλίνη. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και σεις.

Ποδηλασία δρόμου

Οδηγός | Δράση

Λίγες διαδρομές ποδηλασίας ασφάλτου προσφέρουν τόση ομορφιά αλλά και στιγμές έντονης δράσης όπως αυτές των Δελφών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τόπος μας αποτέλεσε βασικό σημείο διάσχισης του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας αλλά και επίκεντρο μικρότερων αλλά σημαντικών διοργανώσεων όπως ο 2ήμερος Ποδηλατικός Γύρος Δελφών σε συνεργασία με την ΠΕΠΑ και την Ποδηλατική Ομοσπονδία. Η γη των Δελφών αγαπά το ποδήλατο και καθημερινά σε κάθε σας διαδρομή στον τόπο μας θα συναντήσετε ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο να δαμάζουν τις ανηφόρες και τις μεγάλες ευθείες με πάθος.

Τζόγκινγκ

Οδηγός | Δράση

Σχεδόν αδυνατούμε να σας περιγράψουμε τις αμέτρητες επιλογές για χαλαρωτικό ή προπονητικό τζόγκινγκ που έχετε σαν επισκέπτες του τόπου μας. Η αλήθεια είναι ότι τις κορυφαίες επιλογές κρατούν οι Δελφοί με τη μαγευτική θέα του δελφικού τοπίου στα πόδια σας και η Ιτέα με την υπέροχη κυκλική της διαδρομή μέχρι την Κίρρα και τον περιφερειακό εθνικό δρόμο. Εδώ τα ακουστικά με μουσικά κομμάτια ίσως τα αφήσετε πίσω σας. Είναι τόσο δυνατή η ενέργεια του τόπου που οι αισθήσεις σας ενεργοποιούνται αυτόματα σε ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της Ελλάδας.

Μοτοσικλέτα cross

Οδηγός | Δράση

Πέρα από τη χαρά της περιήγησης με μία μοτοσικλέτα, τα βουνά μας δίνουν υπέροχες ευκαιρίες για φυσικές ή τεχνητές πίστες διασκέδασης πάνω σε μία μηχανή cross. Ο Παρνασσός είναι ένα βουνό που πια προσελκύει τους λάτρεις του είδους σε αγωνιστικές και άλλες δράσεις που προσφέρουν συγκινήσεις σε ένα μαγευτικό τοπίο.

https://el-gr.facebook.com/pages/%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A6%CE%A9/211866122166886

Ράλι

Οδηγός | Δράση

Για δεκαετίες, το φημισμένο Rally Acropolis είχε ως κορυφαίες του ειδικές διαδρομές αυτές της γης των Δελφών. Σκληρές, δυνατές και φαντασμαγορικές, οι «Καρούτες», οι «Βωξίτες», το «Δροσοχώρι» έχουν μείνει χαραγμένα σε οδηγούς και θεατές παγκοσμίως. Ακόμη και σήμερα, αγώνες όπως το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις απολαμβάνει τις αγωνιστικές και περιηγητικές του δράσεις στον τόπο μας και γεμίζει υπέροχα τις μπαταρίες συγκλονιστικών στιγμών και δράσεων.

Ποδόσφαιρο

Οδηγός | Δράση

Σαφέστατα δεν είναι η πρώτη σκέψη των επισκεπτών μας η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, αλλά οι αγωνιστικές δράσεις και τα θερινά τουρνουά που φιλοξενούμε δίνουν την ευκαιρία για μία διαφορετική προσέγγιση του δημοφιλούς αυτού σπορ.

Τένις

Οδηγός | Δράση

Το ανοιχτό αθλητικό κέντρο Δελφών, στους Δελφούς, μέσα σε ένα πράσινο και ευχάριστο περιαστικό περιβάλλον λίγο πιο έξω από τη σύγχρονη πόλη, σας δίνει την ευκαιρία να χαρείτε το αγαπημένο σας σπορ κατά την εδώ παραμονή σας.